Winnaar Amsterdamse Ondernemersprijs 2015

By 26/11/15NEWS

Amsterdam, 26 november 2015 – Lightwell’s CEO Henk Janssen versloeg vandaag de 66 andere Amsterdamse MKB-ondernemers en werd door de vakjury en circa 1.000 van zijn mede MKB-ondernemers uitgeroepen tot Amsterdamse Ondernemer van het jaar 2015. Janssen – CEO van de Amsterdamse LED-verlichtingsfabrikant Lightwell – is de achtste winnaar van deze Amsterdamse Ondernemers Prijs. Henk Janssen: “Ik vind het echt helemaal geweldig dat ik deze prijs heb verdiend en ik ben er apetrots op. Zeker omdat we gewonnen hebben van zulke sterke tegenstanders”.

Trots
Henk Janssen versloeg vandaag met zijn bedrijf Lightwell zijn concurrenten van Ticketswap en Filling Pieces. Zijn bedrijf Lightwell – dat hij runt samen met collega’s Virgil Warnars (33) en Guido Kisman (31) – is specialist in de ontwikkeling van duurzame verlichting, voornamelijk openbare straatverlichting en retailverlichting. Vanaf 2014 is de focus nog meer komen te liggen op Smart Lighting in combinatie met Design. Door een winnende combinatie van moderne technologieën, design en deskundige kennis weet Lightwell telkens innovatieve producten te ontwikkelen, zoals energiebesparende lantaarnpalen met extra functies als een camera, wifi-connector en oplaadpunt voor elektrische auto’s. Ook ontwikkelt het bedrijf paskamerverlichting met verschillende standen, waaronder studio-, dag-, en kaarslicht.

DNA van de stad
Henk Janssen in een volle zaal vol ondernemers vandaag : ‘’Ondernemerschap zit in het DNA van de stad. Amsterdam is een ongelooflijk inspirerende plek om mensen van verschillende religies en van verschillende rassen te laten samenwerken’’. Naast bezig te zijn in Amsterdam, het thuisfront van Lightwell, zijn er ook projecten lopende in Beijing, Kopenhagen en Los Angeles. Nadat Lightwell vorig jaar de grootste aanbesteding ooit voor de levering van openbare verlichting in Nederland heeft gewonnen, is het nu tijd om te gaan kijken naar een Lightwell wereldwijd.

Spannend
De selectieprocedure voor de verkiezing tot Amsterdamse Ondernemer van het Jaar bestaat uit een aantal onderdelen. Het begint met een presentatie voor een jury, bestaande uit oud-winnaars van deze felbegeerde Amsterdamse prijs, onder wie Duncan Stutterheim. Hierbij komen onder meer marketing, innovatie, MVO en de binding met Amsterdam aan de orde. Het resultaat van dit gesprek bepaalt 60% van de uitslag. Ook op de dag van de uitreiking tijdens het plenaire programma van de Week van de Ondernemer wordt ruim aandacht besteed aan de Amsterdamse Ondernemersprijs. Op basis van een interview met Ronnie Overgoor en Patrick van der Pijl op het podium bepaalt het publiek – bestaande uit zo’n 1.000 ondernemers – de overige 40% van de stemming.

Internationale Amsterdammer
Henk Janssen kwam 65 jaar geleden ter wereld in de lampenfabriek van zijn ouders aan de Amsterdamse Hemonylaan. Hij koos voor een studie Letterkunde en Spaanse talen aan de UVA Amsterdam. Daarbovenop volgde een studie Economie aan de VU. “Dat is wel een goed idee, want daar kan je tenminste je geld mee verdienen”, vond zijn moeder. Om nóg wijzer te worden reisde de inmiddels afgestudeerde en dubbelgeleerde Economiestudent naar Chili en Peru om daar het Pacto Andino te bestuderen en in Grenoble verdiepte hij zich in de filosofie. Na allerlei omzwervingen bij diverse bedrijven werd hij CEO van een inmiddels door hem verkochte lampenfabriek. Hij werd Lecturer Change Management aan de Hogeschool van Amsterdam, raakte er geïnspireerd door al die jonge mensen en in 2009 startte hij met een jong en bruisend team Lightwell.

Over Lightwell
Lightwell is een Amsterdamse verlichtingsfabrikant, actief in verschillende Europese landen, waaronder Oostenrijk, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De bijzondere groei die Lightwell de laatste jaren doormaakt is het resultaat van jarenlange productontwikkeling. Door zich te richten op vormgeving en intelligente verlichtingssystemen, heeft Lightwell een prominente plek weten te veroveren in de openbare verlichtingsmarkt.

Extra informatie over de prijs is te vinden op website van Amsterdam.nl de De Telegraaf, Marketingtribune.nl, Lichtsite.nl en het Het Parool.