TERUGBLIK CES2020 Las Vegas

By 20 januari 2020 juni 8th, 2020 NEWS

Het techjaar begint altijd goed met de grootste consumentenelektronicabeurs van het jaar: de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Wij van Lightwell waren geselecteerd als één van de vijftig beste Start-ups van Nederland. Dit bracht ons een golden ticket voor het Holland Paviljoen op deze giga Tech beurs. Wij presenteerden er: The CENT-R , een modulair systeem dat het mogelijk maakt elektrisch laden, AED, milieusensoren, 5G + Wifi, Smart Lighting en meer te integreren in één product. In deze terugblik een korte samenvatting van wat er zoal op ons pad is gekomen qua media en exposure. www.cent-r.com

Nederland was aanwezig op het grootste technische evenement ter wereld. Vertegenwoordigers van 50 Nederlandse startups zijn naar Las Vegas gereisd voor CES 2020, ’s werelds grootste technologie-evenement. Meer dan 175.000 bezoekers waren aanwezig tijdens het evenement met meer dan 4.500 bedrijven welke hun nieuwste producten en innovaties met de wereld deelden. Dit jaar werden 50 Nederlandse bedrijven gekozen om een ​​delegatie te vormen om het evenement bij te wonen, en ze vertegenwoordigen vijf belangrijke gebieden: onderwijs en onderneming, consumententechnologie en smart home, energietransitie en e-mobiliteit, stadsleven en circulaire economie en life sciences. Door deel te nemen aan CES 2020 hebben ze een waardevolle kans om in contact te komen met internationale investeerders, bedrijven te ontmoeten die op zoek zijn naar nieuwe partnerschappen en feedback te krijgen van ‘influencers’ uit de industrie. In 2019 werden meer dan $ 5 miljoen aan deals gedaan door Nederlandse bedrijven tijdens het evenement.

Presentatie van de Tech Scene van Nederland
Alle Nederlandse bedrijven die deelnemen aan CES 2020 waren gegroepeerd op het Netherlands Tech Square, een van de grootste paviljoens voor één land. Het werd officieel geopend door ZKH Constantijn van Oranje, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, ambassadeur André Haspels, en Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

Het paviljoen was gebaseerd op het thema “Future Proof the world with us” en promoot Nederland als een aantrekkelijke bestemming voor technologiebedrijven om zaken te doen. Meer dan 170 miljoen potentiële klanten wonen binnen 500 kilometer van Nederland, waar meer dan 7.500 startups en scale-ups wonen. Bovendien is Amsterdam een ​​bloeiende startup-hub geworden en zijn er bedrijven als Adyen, Dyme en Mollie gevestigd. De technologiesector voegt ook meer banen toe aan de economie dan welke andere dan ook.

CES 2020 markeert de 53e jaarlijkse reeks van de grootste en belangrijkste consumententechnologieshow van de Verenigde Staten. Het wordt al begin januari elk jaar in Las Vegas, Nevada uitgevoerd, en start de productcyclus voor consumententechnologie van het jaar in talloze categorieën, van tv’s en koptelefoons tot laptops en zelfs apparaten. Dit is de eerste keer van het jaar dat de media een voorproefje krijgen van bijna alle gadgets en apparaten die het hele jaar door worden uitgebracht. Het is ook een gouden kans voor technologiemakers om te pronken met concepten voor apparaten die nog geen jaar of langer in de schappen liggen – of helemaal niet. Nederland scoort elk jaar torenhoog en behoord tot de top 4 van meest innovatieve landen ter wereld!

Lijst van media exposure Lightwell: