[:nl]Pratend Openbaar Licht![:]

By 24 augustus 2016 april 26th, 2019 Geen onderdeel van een categorie

Amsterdam, augustus 2016 – Een lantaarnpaal die alleen maar licht geeft? Zonde van de energie, ruimte en techniek. De Nederlandse fabrikant van slimme lantaarnpalen, Lightwell, levert een armatuur waarin naast LED-verlichting ook een camera, laadstation wifi en parkeerautomaat zitten verwerkt. Het verovert langzaam maar zeker de wereld.

Steeds meer steden omarmen het concept van Smart City. In Nederland lopen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven voorop met initiatieven die niet alleen duurzaam zijn maar inwoners ook meer veiligheid, gemak en efficiency bieden. De multifunctionele LightMotion-palen van het Amsterdamse bedrijf LightWell kunnen een belangrijk element zijn van de slimme steden in de toekomst.

Design
De LightMotion lantaarnpaal ziet er uit als een straatlantaarn met een modern design. De paal biedt niet alleen energiezuinige verlichting door middel van ledlampen, maar kan volgens Lightwell CEO Henk Janssen nog veel meer. “Zo is het armatuur tegelijkertijd een intelligente laadpaal voor elektrische auto’s, een WiFi-zendmast, een parkeerautomaat en een bewaking- of observatiesysteem met ingebouwde camera’s. De integratie van al die functies maakt het ook mogelijk om de intensiteit van de straatverlichting aan te passen aan de drukte op straat of het weer. Het kan zelfs automobilisten naar vrije parkeerplaatsen leiden of de lichtsterkte aanpassen aan de persoonlijke voorkeuren van fietsers.”

LightMotion kan ook in bestaande lantaarnpalen.

Eventueel kan het in de LightMotion ingebouwde laadstation ook worden ingebouwd in bestaande straatlantaarns. De eerste palen zijn al geplaatst in Rotterdam en Kopenhagen. Beijng en Los Angeles zijn zeer geïnteresseerd. De ontwikkelingen op het gebied van Smart Cities gaan razendsnel. Lightwell deed eerder ervaring op in Amsterdam, waar in het Westelijk Havengebied een slim fietspad is aangelegd. Fietsers kunnen met een app op hun telefoon zelf de hoeveelheid licht boven het fietspad regelen. Ook in andere Europese steden is ervaring opgedaan met slimmere en communicerende lantaarnpalen. 
Door de toenemende vraag en de groeiende concurrentie besloot Lightwell de LightMotion in productie te nemen.

Aan of uit
Want met een lantaarnpaal kun je zo veel meer. Steeds meer gemeenten zien daarvan de voordelen in. Een slimme en ‘pratende’ lantaarnpaal kent de nodige voordelen voor beheer en onderhoud. Janssen: “Lantaarnpalen konden altijd alleen maar aan of uit. Maar als je ze slim maakt, kun je op afstand zien dat er e en storing is of het verlichtingsniveau aanpassen. Het op afstand kunnen uitlezen van kapotte lampen is voor gemeenten een groot voordeel.”

Lichtpalen konden alleen maar aan of uit.

En waarom de stad vol zetten met laadpalen voor het groeiende aantal elektrische auto’s, terwijl de lantaarnpalen er toch al staan? De LightMotion bevat daarom standaard een laadfunctie en een betaalsysteem voor parkeren. Als iedere lantaarnpaal tegelijkertijd laadstation is, maakt dat zoeken naar een laadpaal verleden tijd. Ook is het mogelijk om er bewegingssensoren en een camerasysteem in te monteren. “Handig bij het vinden van een parkeerplaats, door lege vakken al met automobilisten te delen, en voor extra veiligheid in stille straten”, zegt Janssen.

De LightMotion app is niet alleen geschikt om op in te loggen om de parkeerplek te vinden, maar in de nabije toekomst ook om mee te betalen. Het inloggen gebeurt met behulp van wifi waarmee de straatverlichting is uitgerust.

Datanetwerk
Om de lantaarnpalen met elkaar en eventueel een centrale meldkamer te laten communiceren is een wifi- of 4G-netwerk weliswaar handig, maar niet per se noodzakelijk. Lightwell laat zijn armaturen met elkaar praten via LoRa. Dat is een in Nederland door KPN geïntroduceerd draadloos datanetwerk met landelijke dekking. LoRa (Long Range) is vooral geschikt om apparaten die weinig stroom en data gebruiken verbinding te laten maken met internet. Zonder tussenkomst van lokale gateways of meshnetwerken. LoRa wordt in de rest van de wereld uitgerold door een internationale alliantie van (telecom)bedrijven, zoals Actility, Semtech, IBM en Cisco.

De lantaarnpaal LightMotion bevat standaard een laadfunctie en een betaalsysteem voor parkeren. De eerste paal staat in Rotterdam. Foto: Lightwell

Volgens Janssen ontwikkelt het systeem zich razendsnel. “Je kunt er ook al ondergrondse afvalsystemen of rioolgemalen op aansluiten. Die geven dan uit zichzelf een seintje als ze vol zijn of dreigen over te lopen. Als beheerder kun je dan veel gerichter op storingen reageren. Vuilniswagens kunnen hun rondje afstemmen op de precieze behoefte. Steden en dorpen worden dan daadwerkelijk slimmer.”

Zelfverlichtend fietspad
In het Amsterdamse Atlaspark in het Westelijk Havengebied ligt een fietspad dat zichzelf verlicht. Havenbedrijf Amsterdam en Eneco plaatsten er 42 lantaarnpalen met LED-verlichting van Lightwell. De energie die de lampen nodig hebben, wordt ter plaatse opgewekt door twee zonnepanelen die in een afwateringsgeul naast het fietspad drijven. De straatlantaarns werken op gelijkspanning, dezelfde spanning die over de zonnepanelen staat. Omzetting naar wisselspanning is daarom niet meer nodig en dat scheelt in de kosten.

Bron: Cobouw