LoRa | Altijd en overal met de LoRa TeleController


Een veilige openbare ruimte is belangrijk. Daarom investeert u veel in de openbare verlichting. Desalniettemin kunt u niet altijd zelf bepalen wanneer het licht op straat aan of uit gaat. Of wanneer de verlichting gedimd of juist op geregeld moet worden. Bovendien bent u afhankelijk van meldingen van burgers of van schouwrondes om te weten of de verlichting goed functioneert. Dat bezwaar kunt u ondervangen met een telemanagementsysteem waarmee u de straatverlichting op afstand aanstuurt. Maar die systemen zijn relatief duur en vaak niet betrouwbaar genoeg.

In het openbare leven worden steeds meer objecten via internet verbonden voor besturing en voor het doorgeven van data. Van meetapparatuur voor de luchtkwaliteit en afvalcontainers met sensoren die aangeven wanneer de unit vol is, tot sensoren die het grondwaterpeil meten en zelfs auto’s die volledig automatisch rijden.

LORA-THUMPNALE-IMAGE-02

LORA-SYSTEM-EXAMPLE-01

LORA TELECONTROLLER 1

LoRa: draadloos datanetwerk met landelijke dekking


De LoRa TeleController maakt gebruik van een nieuw en betrouwbaar netwerk: LoRa, geïntroduceerd door KPN. LoRa (long range) is een draadloos datanetwerk met landelijke dekking. Het is bij uitstek geschikt om apparaten die weinig stroom en data gebruiken verbinding te laten maken met internet. Zonder tussenkomst van lokale gateways of meshnetwerken. LoRa wordt omarmd door een internationale alliantie van toonaangevende industriële en telecombedrijven zoals Actility, Semtech, IBM en Cisco.