Den Haag kiest voor Lightwell Luxis armaturen

In Den Haag is de Melis Stokelaan in maart voorzien van Luxis armaturen van Lightwell. Deze grote doorgaande weg was licht-technisch een uitdaging, omdat de enkele rij masten met dubbele uithouders een flink gebied in het licht moeten zetten – inclusief parallel fietspad. Na een uitgebreide pilot kwam het Lightwell armatuur als beste uit de test en daarna zijn de armaturen door installateur PCO-Infra vakkundig geplaatst. De armaturen zijn voorzien van Zhaga interface waarmee ze in de toekomst voorzien kunnen worden van een smart lighting systeem. Johan de Ruijter, procesleider openbare verlichting van de gemeente Den Haag, is tevreden met het resultaat:

“Doordat de Luxis is voorzien van Zhaga kunnen we op elk moment een slim systeem gaan toepassen. Mocht de Melis Stokelaan in de toekomst veranderen en daardoor minder of juist meer licht nodig hebben, dan kunnen we dit op een eenvoudige wijze realiseren door smart lighting integratie.”  

Lightwell is ook zeer verheugd met het resultaat, verkoopdirecteur Virgil Warnars aan het woord:

“Den Haag is een bijzondere stad voor ons bedrijf. We hebben met de stad recent al enkele innovatieve smart city pilots gedaan en de eerste Friso Kramer armaturen werden in 1960 in de Hofstad geplaatst. Dat we nu met de Luxis een groot project hebben kunnen doen is weer een volgende stap. Erg indrukwekkend om zoveel armaturen te zien staan in deze lange en drukke laan dwars door de stad heen. Het mooie is dat het project juist in deze periode wordt opgeleverd. Want ook in de corona crisis gaan we vol energie door en produceert Lightwell meer armaturen dan ooit.”

Bent u nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit bericht? Aarzel dan niet contact op te nemen voor meer informatie en voorlichting.