Friso Kramer LED | Een klassiek Nederlands design


Met de Friso Kramer LED heeft Lightwell een zeer bijzonder en baanbrekend armatuur in de markt gezet. Friso Kramer is de wereldberoemde ontwerper die vele toonaangevende en revolutionaire ontwerpen op zijn naam heeft staan, waaronder de Revolt stoel maar natuurlijk ook de kegelvormige armatuur dat zijn naam draagt.

De Friso Kramer LED werd met groot enthousiasme onthaald door Nederlandse gemeenten en sinds de onthulling is hij als standaard armatuur gekozen door onder andere Venlo, Leiden, Nieuwegein, Weert en Amstelveen, maar ook in het buitenland zoals Oostenrijk en de Verenigde Staten.

FRISO KRAMER LED GEMEENTE WEERT5

 

Technische Informatie

REFERENTIES

LED REVOLUTIE

In 2011 zijn Lightwell en Friso Kramer een samenwerking aangegaan om zijn ontwerp te moderniseren en aan te laten sluiten op de LED revolutie. Grote uitdaging in het ontwerp was het mogelijkheden van LED op een juiste wijze te integreren. De keuze voor een spiegeloptiek bleek uiteindelijk het meest elegant en prettig, omdat hiermee het licht als het ware lijkt te zweven en tevens het beeld heel zacht en rustig wordt omdat er geen verblinding door de lichtbron kan ontstaan. Na de ontwikkelfase was het tijd voor ene grootste onthulling die plaatsvond in het Stedelijk Museum in Amsterdam tijdens de viering van Friso’s negentigste verjaardag.

 

FRISO KRAMER

Contact.