Mission Zero – met een elektrische Karavaan van Amsterdam naar Lyon

By 14 mei 2019 NEWS

Elektrische karavaan
Dit jaar staat de EVS32 in het teken van Holland: Mission Zero. Wij gaan daarom in een elektrische karavaan van auto’s via de Route du Soleil reizen van Amsterdam naar Lyon. Deze route zal Lightwell komende zaterdag en zondag elektrisch afleggen richting het Holland Paviljoen van de EVS32. Hier exposeren wij onze laadlantaarn, de LightMotion.

Van 19 t/m 22 mei vindt het grootste symposium en vakbeurs ter wereld plaats over elektrisch vervoer: het Electric Vehicle Symposium & Exposition (EVS32). Met meer dan 150 exposanten, 2000 delegaties, 160 lezingen én 5000 bezoekers zal dit jaarlijkse evenement dit jaar plaatsvinden in Lyon, Frankrijk.

De gemeente Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, het ministerie van I&W, de RVO en AutomotiveNL hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een Holland High Tech paviljoen te realiseren. AutomotiveNL coördineert het Holland High Tech paviljoen.

Nederland is toonaangevend als het gaat om zero emission en specifiek in elektrische mobiliteit. Op het Holland  High Tech paviljoen laten we een dwarsdoorsnede zien van de Nederlandse bedrijvigheid in de sector en de publiek-private samenwerking. Voor Lightwell als deelnemer is het Holland  High Tech paviljoen de thuisbasis op EVS32.

Wethouders
Sharon Dijksma, wethouder verkeer & vervoer van de gemeente Amsterdam, en Victor Everhardt, wethouder Milieu & Emissieloos vervoer van de gemeente Utrecht, zullen aanwezig zijn en spreken op het paviljoen tijdens EVS32.

 

PROGRAMMA EVS KARAVAAN:
Zaterdag 18 mei

09:00 Start bij Amsterdam ArenA, met openingswoord door Wethouder Dijksma, Verkeer en Vervoer van Amsterdam en Henk van Raan, directeur Amsterdam ArenA (ovb)

11:00 Stop in Noord-Brabant bij laadplein

12:00 Op eigen gelegenheid naar hotel in Vittel. Elke autorijdt zijn eigen route en de berijder zal onderweg ook zijn eigen laadplekken moeten bepalen. Uiteraard doen we wel
suggesties voor laadplekken. *Er kan nog wel gevraagd worden voor een gezamenlijke stop t.b.v. cameraploeg.

18:00 Aankomst Vittel (FR). Borrel en diner met Wethouder Dijksma en deelnemende bedrijven.

Zondag 19 mei

10:00 Vertrek uit hotel Vittel. Op eigen gelegenheid naar Lyon rijden. *Er kan nog wel gevraagd worden voor een gezamenlijke stop t.b.v. cameraploeg.

16:00 Aankomst in Lyon.

Maandag 20 mei

10:00 Officiële ontvangst bij de EVS32 expo na opening van Prins Albert van Monaco bij de VIP Ride & Drive.

Ook tijdens EVS32 zal Nederland weer goed vertegenwoordigd zijn met een Holland Paviljoen onder het motto Mission Zero. Als onderdeel van deze missie willen we zoveel mogelijk bedrijven en overheden van de Nederlandse delegatie aanmoedigen om met de elektrische auto (als rijder of bijrijder) naar Lyon af te reizen. Zo reizen we niet alleen zoveel mogelijk emissieloos, maar laten we ook aan EVS32 zien dat Nederland serieus werk maakt van elektrisch rijden.

Het elektrisch afreizen naar EVS32 vindt plaats op 18 – 19 mei. We vertrekken op zaterdagochtend 18 mei om 09:00 uur Amsterdam en zullen zondag 19 mei aan het einde van de middag in Lyon aankomen. Op zaterdagavond zullen we met het oranje Holland Paviljoen tijdelijk neerstrijken in de buurt van Vittel. De Nederlandse delegatie zal op maandagochtend 20 mei bij EVS 32 officieel ontvangen worden door Prins Albert van Monaco.

Wethouder Verkeer en Vervoer van Amsterdam, Sharon Dijksma, rijdt de gehele rit mee. Ook reizen er een cameraploeg, journalisten en bloggers mee om de tocht vast te leggen in beeld en schrift. Tijdens de EVS32 zal deze rit dan ook te zien zijn op het Holland Paviljoen. 

Het programma tijdens de EVS32
EVS32
Next Post