Lightwell is genomineerd voor de ‘Rabobank Innovation Challenge’!

By 21 maart 2019 april 19th, 2019 NEWS

De LightMotion van Lightwell is genomineerd voor de Rabobank Innovation Challenge in de categorie: Energietransitie.

Innovatie is een belangrijk onderdeel op Building Holland, van 9 tot en met 11 april in Rai Amsterdam, met drie Innovation Boulevards, innovatietafels en de uitreiking van de Rabobank Innovation Challenge. Uit de maar liefst 69 inzendingen maakte de jury een selectie van 15 genomineerden, verdeeld over de categorieën Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. De winnaars per categorie en de overall winnaar worden bekendgemaakt op woensdag 10 april.

De jury heeft bij de beoordeling onder andere gekeken naar de impact van de innovaties op het moment dat het daadwerkelijk tot opschaling komt. Ook is gekeken naar de manier waarop en het gemak waarmee opschaling is te realiseren. Een ander belangrijk punt is de klantwaarde van de innovatie. Anders gezegd: speelt de innovatie in op klantbehoeften?

Jurylid Mathijs van Dijk is enthousiast over het niveau van inzendingen: “Dat niveau is beduidend hoger dan vorig jaar.” Mede-jurylid Wouter Truffino sluit zich hierbij aan. “We hebben veel goede inzendingen voorbij zien komen. De passie voor techniek heeft daarbij de overhand. Verder valt het op dat zowel kleine als grote bedrijven hun innovaties hebben ingestuurd. De 69 inzendingen zijn gelijkelijk verdeeld over de drie categorieën. Daarmee is het een goede afspiegeling van de sector.”

Wij van Lightwell geloven sterk dat we als Smart Lighting Systeem Integrator een belangrijke rol spelen bij de ‘Smart City Ambities’ die de Nederlandse overheid voor ons heeft om de Parijse klimaatdoelstellingen te halen.  Smart City ontwikkelingen zoals het elektrisch laden van uw auto en het integreren van smart sensoren kunnen bijdragen aan het halen van deze doelstellingen.
Gemeenten, Industrie Zones, Kantoorcomplexen maar ook de Vastgoedsector kan er niet meer omheen en heeft hier vroeg of laat mee te maken.

LightMotion beantwoordt de moeilijke vraag van moderne steden: hoe kun je grootschalige EV-initiatieven uitrollen en tegelijkertijd het stadsontwerp in de binnenstad beschermen? De publieke ruimte staat al vol genoeg, dus een aparte laadpaal is wat ons betreft totaal overbodig.
De enige manier om de stad zowel slim, mooi als leefbaar te houden is door het laden van auto’s te integreren in bestaand straatmeubilair zoals de lantaarnpaal.
De LightMotion is de ultieme laadlantaarn die EV-opladen combineert in een lichtmast, we beschouwen dit product als het fundament van elke Smart City.  Omdat het naast het laden van EV’s ook de mogelijkheid biedt om andere Smart technologieën  in te bouwen.