[:nl]Lightwell in de running voor drie Innovation Awards![:]

By 7 september 2016 januari 16th, 2017 Geen onderdeel van een categorie

Amsterdam, 7 september 2016 – De Amsterdamse verlichtingsfabrikant Lightwell blinkt uit in een unieke combinatie van design, duurzaamheid, intelligentie en innovatie. Wat Henk Janssen betreft is de toekomst al begonnen en dat valt op: hij dingt mee naar drie prestigieuze innovatieprijzen die later dit jaar worden uitgereikt. Gisteren maakt Accenture de finalisten bekend van haar Innovation Award en hier staat Janssen maar liefst twee maal op de lijst. En dan is er nog het felbegeerde plekje in de MKB Innovation TOP 100 die op de Dag van de Innovatie (29 september) bekend wordt gemaakt. Wordt het drie keer goud? En dan was Janssen ook nog eens een van de tien EY finalisten!

Innovatie met social votes
Gisteren was een drukke dag op innovatieprijs-gebied, want Accenture maakte haar finalisten bekend. Lightwell dingt met LightMotion – de innovatieve lantarenpaal die ook voorzien kan worden van Wi-Fi en een oplaadpunt voor elektrische auto’s – mee voor Accenture Innovation Awards in maar liefst twee categorieën: Perfect Cities en Easy Travel and Transport. Naast de juryprijs, die op 21 oktober wordt uitgereikt, maken deelnemende bedrijven tevens kans op de publieksprijs. De winnaar van de innovatie met de meest social votes wordt op 28 oktober bekend gemaakt.

In de TOP 100
Met de Dag van de Innovatie in aantocht is het natuurlijk niet vreemd dat innovatieve bedrijven in het zonnetje worden gezet. De Kamer van Koophandel doet ook een duit in het zakje met de jaarlijkse MKB Innovatie TOP 100. De 100 bedrijven – waaronder Lightwell – zijn inmiddels bekend; de volgorde wordt op 29 september onthuld. Doorslaggevende punten zijn innovatieve ontwikkelingen in nieuwe, vermarktbare producten – zoals Lightwells LightMotion. De multifunctionele verlichtingsmast biedt meer veiligheid, gemak en efficiency en past daarmee perfect in het concept van de slimme stad. In Rotterdam en Kopenhagen staan ze al, Beijing en Los Angeles zijn geïnteresseerd. Hiermee is Lightwell een bedrijf met het potentieel de hele wereld te verlichten. Met recht een innovatie.

Ondernemer met impact
En ook Ernst & Young (EY) gaat ieder jaar op zoek naar ondernemers die echt impact hebben. Henk Janssen is volgens hen zo iemand, omdat hij met duurzame en innovatieve producten bewijst hoe het beter kan. Neem nou LightMotion: Een revolutionaire ontwikkeling in de openbare straatverlichting. De Smart City paal is geschikt voor duurzaam LED licht, het laden van elektrische auto’s (EV), voor camera bewaking en surveillance, Wi-Fi en parkeer oplossingen, maar dient ook als hub voor de vele slimme sensoren die het leven in een urban omgeving kunnen vergemakkelijken en verbeteren. De EY Entrepreneur of the Year Award is de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt in zo’n vijftig landen uitgereikt. Henk Janssen behoorde tot een van de tien finalisten in de categorie Emerging.

Over Henk Janssen
Henk Janssen kwam 65 jaar geleden ter wereld in de lampenfabriek van zijn ouders aan de Amsterdamse Hemonylaan. Hij koos voor een studie Letterkunde en Spaanse talen aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daarnaast een studie Economie aan de VU – “want daar kun je geld mee verdienen,” aldus zijn moeder. Om nóg wijzer te worden reisde de inmiddels afgestudeerde Janssen naar Chili en Peru om daar het Pacto Andino te bestuderen, in Grenoble verdiepte hij zich in de filosofie. Na allerlei omzwervingen bij diverse bedrijven werd hij CEO van de inmiddels door hem verkochte lampenfabriek en daarnaast Lecturer Change Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij raakte daar zo geïnspireerd door al die jonge mensen dat hij in 2009 met een jong en bruisend team zijn bedrijf Lightwell startte.

WHY


Omdat ik me zorgen maakte over de gevolgen van de toenemende Co2-uitstoot ben ik op zoek gegaan naar energiezuinige oplossingen voor gebruik in de openbare straatverlichting.

HOW


Wij onderscheiden ons enerzijds door Nederlandse ontwerpers in het designproces in te schakelen en anderzijds door een modern communicatieconcept als Internet of Things toe te passen in de buitenruimte.

WHAT


Wij ontwerpen, produceren en leveren straatverlichtingsarmaturen aan afnemers in Nederland en daarbuiten.

Bron: EY.COM