HENK JANSSEN ING SPAREN BOEKENTIP

Amsterdam, april 2016 – Het Amsterdamse bedrijf Lightwell is leverancier en specialist in het ontwikkelen van innovatieve, duurzame LED-verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een slimme lantaarnpaal die veiligheid, communicatie en beweging combineert. Eigenaar Henk Janssen won met zijn onderneming de Amsterdamse Ondernemersprijs 2015.

Wat betekent ondernemen voor u?
Ondernemen is voor mij een manier om mijn idealen te realiseren op het gebied van sustainable living en energiebesparing in de openbare ruimte. Daarnaast is ondernemen leuk om te spelen. Je komt in aanraking met veel bijzondere mensen en raakt hierdoor geïnspireerd.

Welk boek heeft u geïnspireerd?
Niet alleen uit mensen haal ik inspiratie, ook uit boeken. Uit het boek van Victor Franckl ‘de zin van het bestaan’. Maar ook uit managementboeken zoals ‘The 7 Habits’van Steven Covey en ‘Black Swan’ van Nassim Nicholas Taleb.

Wat heeft u van het boek geleerd? Wat ging u wellicht anders doen?
Ze hebben mij geleerd om het leven te leven in plaats van er teveel over te filosoferen. Daarnaast realiseerde ik mij dat niet alles te plannen is. Er kunnen altijd plotselinge veranderingen in de wereld en in je leven plaatsvinden. Dat is niet te plannen.

Bron: www.ing.nl/zakelijk