ECOMOBIEL BEURS Lightwell

By 20 juni 2019 NEWS

Ecomobiel is dé zakelijke beurs voor duurzame innovatie in mobiliteit. Een platform boordevol innovaties, lezingen, live demonstraties en waardevolle contacten.
Naast Ecomobiel is een specifiek platform ingericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing: Vakbeurs Energie. Hét leidend platform voor warmte, elektriciteit en energiebesparing.

Lightwell heet u welkom tijdens de Ecomobiel beurs (8-10 Oktober) op booth D.078.

Centraal dit jaar staan de 5 overkoepelende onderwerpen welke samen de Vakbeurs Energie & Ecomobiel vormen, namelijk:
1. Automotive
2. Light Electric Vehicles
3. Laden en Infrastructuur
4. Smart Mobility
5. Stadsdistributie.

Laden en infrastructuur

Enige tijd was het de vraag of de Nederlandse laadinfrastructuur de groei van elektrisch rijden kon bijbenen, maar inmiddels is het kritieke verzadigingspunt bereikt. Met meer dan 20.000 (semi)publieke laadpalen heeft Nederland landelijke dekking. En verdere uitbreiding van laadpunten geldt voor vrijwel alle gemeentes als topprioriteit. Laadvoorzieningen worden bovendien almaar sneller, slimmer en efficiënter. Zoals Smart Charging op momenten dat de toevoer van schone stroom het hoogst en de afname relatief laag is.

Diverse laadpaalexperts zetten zich in voor verbeterde capaciteit, groter gebruiksgemak en zelfs voor nieuwe esthetiek, in de vorm van snoerloze of verzonken laadstations. Automobilisten profiteren intussen van steeds meer praktische Apps, ontwikkeld door automerken, energiebedrijven, lokale overheden of laadspecialisten. Daardoor hebben ze real-time informatie over accu- en laadstatus, de locatie van de laadpalen, het specifieke type laadpaal dat gewenst is en zelfs over het collectief delen van stations. Belangrijke volgende fase voor de sector wordt de toepassing van Smart Grids. Dankzij steeds meer Nederlandse proeftuinen komt deze decentrale manier van energielevering nu steeds dichterbij.

Tijdens Ecomobiel kunt u de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Laden ontdekken bij de stands en workshops van de vele deelnemers uit dit segment.