Amsterdam, maart 2016 – De productie van Lightwell’s intelligente lichtmast LightMotion is gestart! Nadat de eerste opdrachten binnen rolden is deze Smart City straatverlichting – die behalve licht geven ook kan worden uitgerust met WiFi, een oplaadpunt voor elektrische auto’s en cameratoezicht voor extra veiligheid – in productie genomen. Het oplaadpunt voor de EV auto’s is een samenwerking met het Nederlandse bedrijf The New Motion. Er is ook een App in ontwikkeling, waarmee je je parkeerkaartje kunt betalen. Dat Smart Cities de toekomst zijn is duidelijk. Dat LightMotion garant staat voor een vlekkeloos verloop op de weg daarnaartoe is nieuws.

LIGHTWELL B.V. SPRINGEYE HIGH RES 5

Lichtniveau dat past en veilig is bovendien
De LightMotion is niet zomaar een lantaarnpaal. Deze intelligente straatverlichting  werkt met LED-lampen en sensoren die het lichtniveau aanpassen aan de behoefte van de omgeving. Deze zogenaamde smart-lighting gaat feller branden bij bijvoorbeeld onweer en dimt automatisch als er weinig activiteit op straat is. Dat is niet alleen slim, maar ook duurzaam omdat er geen energie wordt verspild aan onnodige verlichting. LightMotion beschikt verder over de mogelijkheid een geïntegreerde camera te installeren; handig uitermate geschikt voor het vinden van een parkeerplaats, door lege vakken met automobilisten te delen, of voor een stukje extra veiligheid in stille straten.

Duurzaam met energie en jouw tijd
En dan is er de App, handig om op in te loggen om de parkeerplek te vinden en ook – in een iets meer vergevorderd stadium – te betalen. Dat inloggen doe je met behulp van de wifi waarmee de straatverlichting is uitgerust. Voor eigenaren van elektrische auto’s is LightMotion helemaal een geschenk uit de hemel. Het zoeken naar een oplaadpunt is verleden tijd, want dat kan bij een lantaarnpaal in de buurt; ideaal voor ’s nachts voor je huis, of tijdens een meeting elders in de stad. De auto nog niet volledig opgeladen als je terugkomt? Dan biedt de wifi aan de lantaarn de mogelijkheid om in de auto nog wat te werken, social media te gebruiken of filmpjes te kijken. Zo gaat LightMotion net zo duurzaam om met energie, als met jouw tijd.

Internationale ontwikkelingen
CEO Henk Janssen is enthousiast: “Op de beurs in Frankfurt beleeft de introductie van de LightMotion zijn wereldpremière. Op dit moment zijn er pilots gaande in Kopenhagen, Rotterdam, Los Angeles en Bejing waar we samen werken met diverse lokale partners als telecom- en netwerkbedrijven om het software systeem te ontsluiten. Door de recente steun van regeringen van over de hele wereld voor dergelijke multifunctionele producten geeft aan dat de marktintroductie van LightMotion op het juiste moment komt. De Britse regering heeft onlangs aangekondigd dat het de ontwikkeling van een lantaarnpaal met EV-oplossingen met 60 miljoen euro zou steunen. En de LightMotion is een prachtig design dat opgaat in de stad”.

Bron: Openbareverlichting.nl