Amsterdam Route Electric to Lyon!

By 23 mei 2019 NEWS

Op weg naar de Electric Vehicle Summit in Lyon. Een grote top op het terrein van elektrisch vervoer. Dat doen we omdat we grote ambities hebben in Amsterdam om ons vervoer zo schoon mogelijk te maken. Op deze top kunnen we niet alleen ideeën opdoen, maar ook goeie contacten maken met het bedrijfsleven en leren van andere steden.

Sharon Dijksma – Wethouder Amsterdam

Het Net kan het aan met al die auto’s die er zijn, en in de toekomst ook. Er zullen nog veel meer laadlantaarns komen als we het wel maar op een slimme manier doen ‘Smart Charging‘ noemen we dat. En wat ook slim is, is dat je met één pasje overal in Nederland kunt laden, dat willen we ook zo in Europa regelen. Dat zorgt er ook voor dat we als Nederlanders gewoon op vakantie kunnen gaan – geen probleem dus.

Baerte de Breij – ElaadNL

Om EV groot te maken hebben we slimme oplossingen nodig in de openbare ruimte. 70% van de Nederlanders heeft geen eigen parkeerplaats, maar zal toch thuis willen laden. Want daar staat het voertuig het meeste stil. Zo’n infrastructuur, slimme lichtmast, is bovendien uit te breiden tot een slimme infrastructuur door bijvoorbeeld ook telecom voorzieningen en andere sensoren toe te voegen.

Peter-Paul Metz – Founder LightMotion – CEO Lightwell

Elektrisch vervoer is echt de toekomst, en daar hebben we alle kennis voor nodig. Het bedrijfsleven heeft deze kennis en die omarmen we.

Victor Everhardt – Wethouder van volksgezondheid, milieu en emissieloos vervoer, jeugd en jeugdzorg, stationsgebied, vastgoed.