Nieuwe Lente bij Lightwell: “De SpringEye”

By 01/03/16NEWS

Amsterdam, maart 2016 – Het Amsterdamse straatverlichtingsbedrijf Lightwell lanceert op de Light+Building beurs (13-18 maart 2016) in Frankfurt een spectaculaire gloednieuwe straatlantaarn ontworpen door architect Paco Bunnik: de SpringEye, een vernieuwende LED-lichtmast, speels van vorm, geïnspireerd op de lente en de natuur. Vooruitlopend op de toekomst is er optioneel een integratie mogelijk van wifi, camera en dynamische bewegingsdetectie. Zodat in Smart Cities mooie SpringEyes kunnen komen te staan. Lightwell is er klaar voor. De SpringEye nu ook!

LIGHTWELL B.V. SPRINGEYE HIGH RES 11

Bloesemknop
De SpringEye bestaat uit een lantaarnpaal van 6, 8 of 10 meter hoog waarbij aan de bovenkant – alsof het bloesemknoppen zijn – één, twee of drie bolvormige verlichtingselementen zijn gemonteerd. De vorm van deze lampen is feitelijk afgeleid van de geometrische vorm van het menselijk oog. De SpringEye met één lamp creëert asymmetrisch licht, met twee lampen pleinverlichting rondom en met drie lampen pleinverlichting rondom met extra veel licht.

LIGHTWELL B.V. SPRINGEYE HIGH RES 8

Paco Bunnik
Het bijzondere in het ontwerp van de hand van Paco Bunnik (1970) is de dubbele kromming: “Het ontwerp oogt dynamisch. Door de mogelijke clustering met verschillende hoogten. Maar met name in de esthetische en de functionele detaillering. Het kunststof is zuiver gekromdverbonden met de klassieke ronde bolvorm. Het kunststof is transparant alsook translucent. Met deze combinatie geeft de SpringEye een vriendelijk diffuus en een functioneel direct lichtbeeld, ideaal in een stedelijke setting. Ik ben zeer tevreden over het resultaat”

Weersbestendig
De SpringEye is geproduceerd van aluminium met een gepoedercoate afwerking, waardoor de lamp bestendig is tegen alle weersomstandigheden. De lichtverdeler is deels gematteerd en gemaakt van UV-bestendig polycarbonaat, het speciale LED optiek is geproduceerd van siliconen.

LIGHTWELL B.V. SPRINGEYE HIGH RES 9